Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ





από την   Τζένη Λάγαρη

Υλικά
Για τη ζύμη
-  800 με 850 γραμμάρια αλεύρι
- 350 γραμμάρια γιαούρτι
- 300 γραμμάρια σπορέλαιο
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- αλάτι
-  ελάχιστη ζάχαρη
-  2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι ξύδι
Για τη γέμιση
- φέτα τριμμένη
Για την επάλειψη
- κρόκο αυγού

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε και χτυπάμε καλά όλα τα υγρά υλικά και μετά ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο τουλάχιστον μία ώρα

Ψήσιμο 10 με 15 λεπτά στον αέρα στους 180 με 200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο η μέχρι να ροδοκοκκινίσουν
Γίνονται περίπου 50 με 60 μπουρεκάκια Ανάλογα το μέγεθος Περίπου δύο ταψιά κουζίνας μεγάλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου