Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

ΓΛΥΚΟΠΑΤΕΣ ΨΗΤΕΣ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- γλυκοπατάτες
- λάδι
- αλατοπίπερο
- πάπρικα γλυκιά
-λίγη καυτερή πάπρικα
- σουμάκ

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε μπαστουνάκια.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και αλείφουμε με το μείγμα αυτό τις πατάτες. Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς 
Στρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί μας και αραδιάζουμε τις γλυκοπατάτες.

Τις ψήνουμε μέχρι να γίνουν κριτσανιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου