από την Θεοδώρα Τριφύλλη
Υλικά
- 1 ποτήρι ηλιέλαιο
- 1/2 ποτήρι ούζο
- 1/2 ποτήρι νερό
- 5 κουταλιές στέβια
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα
- ελάχιστο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα την σόδα με το μπέκιν.
Τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε το αλεύρι και την σόδα με το μπέκιν και συνεχίζουμε το ζύμωμα με τους γάντζους του μίξερ.
Στο τέλος το ζυμώνουμε με το χέρι.
Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε σε 180 βαθμούς στον φούρνο στον αέρα για 25 με 30 λεπτά.
Αν τα θέλουμε κριτσανιστά τα βάζουμε στον φούρνο ξανά στους 100 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου