Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΟΥΠΑ ΤΟΡΤΕΛΙΝΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 3 κολοκυθάκια κομμένα σε ψιλά κυβάκια
- 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- λάδι
- ροκφόρ
- πιπέρι
- 1 πακέτο τορτελίνια
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κύβος κνορ κότας


Εκτέλεση

Κόβουμε τα λαχανικά μας και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα να μαραθούν  και όταν βγάλουν όλα τα υγρά τους ρίχνουμε το λάδι και τα τσιγαρίζουμε.


Προσθέτουμε ζεστό νερό και τον κύβο και αφήνουμε να βράσουν για 5 με 7  το πολύ λεπτά.
Τότε ρίχνουμε και το ροκφόρ.


Προσθέτουμε τα τορτελίνια και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά όσο λέει δηλαδή η οδηγία χρήσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου