Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- κολοκυθάκια κομμένα σε μπαστουνάκια
- 1 γιαούρτι
- τυρί τριμμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- τριμμένη φρυγανιά
- λάδι 50 ml
- γάλα εβαπορέ


Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα βάζουμε  το λάδι  το γιαούρτι και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Επειδή γίνεται πηχτό το αραιώνω με λίγο γάλα.
Κόβω τα κολοκύθια στην μέση και μετά το κάθε κομμάτι στα 4.
Βουτώ τα κολοκυθάκια μέσα στο γιαούρτι και μετά τα τυλίγω στην φρυγανιά.
Τα τοποθετώ σε ταψί που έχω βάλει λαδόκολλα και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου