Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΑΝΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- παστουρμάς σε φέτες
- φέτα
- 1 πιπεριά κέρατο
- ντομάτα σε κύβους αφού έχουμε στραγγίξει τα υγρά της
- κύμινο
- 3- 4 φύλλα μπακλαβά
- λάδι
- πιπεριά Φλωρίνης τουρσί κομμένη σε λεπτές φέτες


Εκτέλεση

Σε μικρό ταψάκι (αυτά που πουλούν γλυκά σιροπιαστά) λαδώνουμε την επιφάνεια και απλώνουμε τα φύλλα κόβοντας τα στην μέση και αφήνοντας προς τα έξω το περίσσεμα των φύλλων.
Εννοείτε ότι τα λαδώνουμε κάθε φορά.
Απλώνουμε την φέτα θρυμματισμένη στον πάτο του ταψιού.
Μετά βάζουμε την τομάτα τις πιπεριές και πασπαλίζουμε με λίγο κύμινο.
Προσθέτουμε τον παστουρμά.
Γυρνάμε τα φύλλα που έμειναν έξω από το ταψί κάνοντας ένα στεφανάκι γύρω από την πίτα.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να γίνει.

ΥΣΤ: Νομίζω αν καλύψουμε την πίτα με ένα αλουμινόχαρτο δε θα ξεραθεί ο παστουρμάς αλλά και θα λιώσει περισσότερο η φέτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου