από την Katerina Legaki
Υλικά
- 1 κιλό δαμάσκηνα
- 4 βανίλιες
- 2 ξινόμηλα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο άκοπο
- 1 κουταλιά της σούπας σπόρους μουστάρδας(σιναπόσπορος)
- 1/2 κουταλάκι κοφτό πιπέρι καγιέν
- 600 ml νερό
- 800 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
- 1 με 1 1/2 φλιτζάνι ξύδι
Εκτέλεση
Βάζουμε το κρεμμύδι με το νερό στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει.
Πλένουμε τα δαμάσκηνα τις βανίλιες και τα μήλα και το κόβουμε σε φέτες.
Ρίχνουμε τα κομμένα φρούτα στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι που έχει μαλακώσει.
Μαζί ρίχνουμε και τα γαρύφαλλα και τους σπόρους του σιναπιού και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά.
Tα γαρύφαλλα και το σινάπι τα δένουμε σε τούλι.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και το πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα για 40 λεπτά περίπου.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το ξύδι και και αφήνουμε να βράσει για 1 με 2 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τα βάζα για αποστείρωση.
Όταν ετοιμαστούν γεμίζουμε με το υλικό μας και τα σφραγίζουμε με το καπάκι.
Τα γυρίζουμε ανάποδα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Συνοδεύουν χοιρινό και μπριζόλες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου