Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΣΑΤΝΕΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ



από την Katerina Legaki

Υλικά

- 1 κιλό δαμάσκηνα
- 4 βανίλιες
- 2 ξινόμηλα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο άκοπο
- 1 κουταλιά της σούπας σπόρους μουστάρδας(σιναπόσπορος)
- 1/2 κουταλάκι κοφτό πιπέρι καγιέν
- 600 ml νερό
- 800 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
- 1 με 1 1/2 φλιτζάνι ξύδι


Εκτέλεση

Βάζουμε το κρεμμύδι με το νερό στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει.
Πλένουμε τα δαμάσκηνα τις βανίλιες και τα μήλα και το κόβουμε σε φέτες.
Ρίχνουμε τα κομμένα φρούτα στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι που έχει μαλακώσει.
Μαζί ρίχνουμε και τα γαρύφαλλα και τους σπόρους του  σιναπιού και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15 λεπτά.
Tα γαρύφαλλα και το σινάπι τα δένουμε σε τούλι.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και το πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα για 40 λεπτά περίπου.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το ξύδι και και αφήνουμε να βράσει για 1 με 2 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τα βάζα για αποστείρωση.
Όταν ετοιμαστούν γεμίζουμε με το υλικό μας  και τα σφραγίζουμε με το καπάκι.
Τα γυρίζουμε ανάποδα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Συνοδεύουν χοιρινό και μπριζόλες







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου