Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

ΟΜΕΛΕΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 6 αυγά
- λάδι ελάχιστο
- γάλα ελάχιστο
- αλεύρι που φουσκώνει μόνο του λίγο
- φέτα 
- ανθότυρο
- αλάτι
- πιπέρι
- κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
- πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη


Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε σε τηγάνι μέχρι να φύγουν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε λάδι και τα σοτάρουμε.
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με λίγο γάλα και λίγο αλεύρι.
Προσθέτουμε και τα τυριά.
Λαδώνουμε το ταψάκι μας και στρώνουμε τα λαχανικά στον πάτο.
Από πάνω ρίχνουμε τα αυγά με τα τυριά.
Την ψήνουμε στους 150 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου