Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά
- 6-8 αυγά βρασμένα και ψιλοκομμένα
- ½   φλιτζάνι γιαούρτι
 -2 κσ μαγιονέζα
-2 κσ μουστάρδα
-2κσ σάλτσα κοκτέιλ
-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
-1 κσ κάπαρη
-1κγλ λάδι
-άνηθος ψιλοκομμένος
-αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τις σάλτσες με το γιαούρτι και λάδι καλά και τα ενώνουμε σε μπολ με τα αυγά, αγγουράκια, κάπαρη και κρεμμυδάκια.
Αλατοπιπερώνουμε και την αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο. 
Τρώγεται και την άλλη μέρα ευχάριστα αν μείνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου