Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

ΠΙΤΣΑ (ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ)




από την Stella Glava

Υλικά για το ζυμάρι
-  500 γρ αλεύρι
- 300 γρ χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 ½  κγ αλάτι
-  1 κσ ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό μέχρι να διαλυθεί.
Ρίχνουμε την ζάχαρη, το λάδι, το αλεύρι και το αλάτι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει στα χέρια. Ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι παρά πάνω.
Αφήνουμε ένα μισάωρο να ξεκουραστεί.
Λαδώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε το ζυμάρι με τα χέρια.
Προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μισή ώρα στους 220 0

στις αντιστάσεις σε χαμηλή σχάρα.


Η δόση είναι για ένα μεγάλο ταψί κουζίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου