Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- κολοκυθάκια
- 5 φέτες μπέϊκον
- τυρί ρεγγάτο τριμμένο
- 1 αυγό
- γάλα εβαπορέ
- λάδι
- καπνιστή πάπρικα
- αλάτι


Εκτέλεση

Κόβουμε σε λεπτές φέτες κατά μήκος τα κολοκύθια.
Τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα.
Τα περνάμε με λίγο λάδι τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πάπρικα καπνιστή.


Τα γυρνάμε και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
Τα ψήνουμε στον αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα.
Απλώνουμε τα κολοκυθάκια σε ταψάκι τα πασπαλίζουμε με τυρί και ψιλοκόβουμε το μπέϊκον.
Στρώνουμε άλλη μια στρώση κολοκυθάκια και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία.
Χτυπάμε ένα αυγό με το γάλα εβαπορέ και περιχύνουμε το φαγητό.


Ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου