Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ



από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 2 κούπες αλευρι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 κούπα λιωμένο βούτυρο
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 βανίλιες
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ

Σιρόπι

- 1 ποτήρι νερό
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- ξύσμα πορτοκαλιού



Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη τα αυγά τον χυμό του πορτοκαλιού και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το μπέκιν πάουντερ με τις βανίλιες και το ξύσμα,
Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψάκι και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σιροπιάζουμε το κέικ με κρύο κέικ και ζεστό σιρόπι



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου