από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 2 κούπες αλευρι
- 1 κούπα ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 κούπα λιωμένο βούτυρο
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 βανίλιες
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
Σιρόπι
- 1 ποτήρι νερό
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη τα αυγά τον χυμό του πορτοκαλιού και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το μπέκιν πάουντερ με τις βανίλιες και το ξύσμα,
Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψάκι και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σιροπιάζουμε το κέικ με κρύο κέικ και ζεστό σιρόπι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου