Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ




από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 1 πακέτο μανιτάρια
- 2 με 3 πιπεριές κέρατο
- 2 κρεμμύδια όπως τα κόβουμε στην σαλάτα
- 2 σκελίδα σκόρδο
- λάδι
- αλάτι
-πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες
Ετοιμάζουμε τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες και τα κρεμμύδια σε φέτες όπως στην σαλάτα.
Τα ρίχνουμε όλα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε και το σκόρδο σε φέτες.
Τα μαραίνουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά που βγάζουν.
Προσθέτουμε το λάδι και τα τσιγαρίζουμε.
Μόλις τσιγαριστούν προσθέτουμε λίγο νερό και χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βρασει μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου