Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΟΥΖΟΥ



από την Θεοδώρα Τριφύλλη

Υλικά

- 1 ποτήρι ηλιέλαιο
- 1/2 ποτήρι ούζο
- 1/2 ποτήρι νερό
- 5 κουταλιές στέβια
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σόδα 
- ελάχιστο χυμό λεμονιού


Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα την σόδα με το μπέκιν.
Τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε το αλεύρι και την σόδα με το μπέκιν και συνεχίζουμε το ζύμωμα με τους γάντζους του μίξερ.
Στο τέλος το ζυμώνουμε με το χέρι.
Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.



Τα ψήνουμε σε 180 βαθμούς στον φούρνο στον αέρα για 25 με 30 λεπτά.
Αν τα θέλουμε κριτσανιστά τα βάζουμε στον φούρνο ξανά στους 100 βαθμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου