Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ




από τον Ιωάννη  Τριφύλλη

Υλικά

- πατάτες κομμένες φέτες
- μπέϊκον κομμένο σε λουρίδες
- λάδι
- σκόρδο σε σκόνη
- πάπρικα
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- τριμμένη μοτσαρέλλα


Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες ροδέλες.
Τι; λαδώνουμε και ρίχνουμε τα αρωματικά μας και ανακατεύουμε μέχρι να πάνε παντού.



Στρώνουμε τις πατάτες πλαγιαστές στο ταψί.
Κόβουμε το μπέϊκον σε λωρίδες και τις ρίχνουμε από πάνω.



Ψήνουμε το φαγητό μας στους 170 βαθμούς.
Όταν κοντεύει το φαγητό να γίνει πασπαλίζουμε με το τυρί και περιμένουμε να λιώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου