Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

ΨΩΜΑΚΙΑ ΑΤΣΜΑ


από την Βασιλική Σούμπαση-Μανουηλίδου

Υλικά

- 3φλιτζάνια χλιαρό γάλα
- 1  φλυτζάνι σπορέλαιο
- 1  κύβος μαγιά
- 3  κουταλάκια ζάχαρη
- 1  κουταλάκι αλάτι
- 1  αυγό και 1 ασπράδι (τον δεύτερο κρόκο τον κρατάμε για να αλείψουμε στο τέλος) 
- αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει μια πολύ μαλακή ζύμη.

Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, τα αυγά, το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι για να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Τη σκεπάζουμε και περιμένουμε να φουσκώσει

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες και βάζουμε επάνω στην καθεμία ένα κομμάτι βούτυρο που το έχουμε μαλακώσει.

Πιέζουμε με τα δάχτυλα για να πάρουν οι μπαλίτσες αυτό το σχήμα


Βάζουμε στην άκρη λίγο τυράκι και τυλίγουμε


Παίρνουμε δυο κορδόνια και τα στρίβουμε μεταξύ τους



Τα κλείνουμε σε κύκλο


Τον κρόκο που κρατήσαμε τον χτυπάμε με λίγο σπορέλαιο και αλείφουμε τα ατσμά μας.


 Αν θέλουμε βάζουμε και σουσάμι
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο ώσπου να ροδίσουν τα ατσμα μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου