Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- μοσχάρι ελιά σε κομμάτια
- πατάτες σε μεγάλους κύβους
- μανιτάρια ολόκληρα από κονσέρβα
- 8 κρεμμύδια κομμένα στην μέση
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- κόκκους πιπεριών
- λάδι
- μηλόξυδο
- αλεύρι
- λεμόνι


Εκτέλεση

Πασπαλίζουμε το κρέας με την ρίγανη και το πιπέρι και το αφήνουμε λίγο να ενωθούν τα αρώματα.
Κόβουμε τα λαχανικά μας.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι και αφού αλευρώσουμε το κρέας το σοτάρουμε ελαφρώς.
Αδειάζουμε το κρέας στο ταψί.
Στο λάδι αυτό τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια.
Τα σβήνουμε με ξύδι.
Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες προσθέτουμε και ρίγανη.
Τα αδειάζουμε όλα στο ταψί καλύπτοντας το κρέας με τα μανιτάρια
Χτυπάμε το λεμόνι με το λάδι και περιχύνουμε το φαγητό.
Προσθέτουμε και ανάλογο νερό.
Το  ψήνουμε στους 200 βαθμούς για ένα 20 λεπτά και μετά στους 150 μέχρι ν ψηθεί.
Σκεπάζουμε το ταψί με μια λαδόκολλα όση ώρα ψήνεται και το ξεσκεπάζουμε προς στο τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου