από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- μοσχάρι ελιά σε κομμάτια
- πατάτες σε μεγάλους κύβους
- μανιτάρια ολόκληρα από κονσέρβα
- 8 κρεμμύδια κομμένα στην μέση
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- κόκκους πιπεριών
- λάδι
- μηλόξυδο
- αλεύρι
- λεμόνι
Εκτέλεση
Πασπαλίζουμε το κρέας με την ρίγανη και το πιπέρι και το αφήνουμε λίγο να ενωθούν τα αρώματα.
Κόβουμε τα λαχανικά μας.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι και αφού αλευρώσουμε το κρέας το σοτάρουμε ελαφρώς.
Αδειάζουμε το κρέας στο ταψί.
Στο λάδι αυτό τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια.
Τα σβήνουμε με ξύδι.
Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες προσθέτουμε και ρίγανη.
Τα αδειάζουμε όλα στο ταψί καλύπτοντας το κρέας με τα μανιτάρια
Χτυπάμε το λεμόνι με το λάδι και περιχύνουμε το φαγητό.
Προσθέτουμε και ανάλογο νερό.
Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για ένα 20 λεπτά και μετά στους 150 μέχρι ν ψηθεί.
Σκεπάζουμε το ταψί με μια λαδόκολλα όση ώρα ψήνεται και το ξεσκεπάζουμε προς στο τέλος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου