Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

ΣΑΛΑΤΑ ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ ΜΕ ΣΟΛΩΜΟ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

-  σολομός καπνιστός κομμένος σε κομμάτια
- μαρούλι
- ρόκα
- φύλλα από σπανάκι
- κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- χυμό από πορτοκάλι
- τυρί Φιλαδέλφεια light
- άνιθος ψιλοκομμένος
- πιπέρι



Εκτέλεση

Κόβω τα λαχανικά και τα βάζω σε μια πιατέλα.
Καθαρίζω το πορτοκάλι και το χωρίζω σε φέτες όπου τις κόβω σε κύβους χοντροκομμένους.
Τα ανακατεύω όλα μαζί.
Χτυπάω το τυρί με λίγο χυμό πορτοκάλι για να γίνει παχύρευστο και προσθέτω τον άνιθο.
Περιχύνω την σαλάτα με την σάλτσα και ρίχνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου