Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 κονσέρβα τόνο πικάντικο στραγγισμένο.
- 3 πατάτες κομμένες σε κύβους
- αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα στα 4 και μετά λεπτοκομμένα σε φέτες
- κάπαρη
- λάδι
- λεμόνι χυμό
- 1 με 2 κουταλιές μαγιονέζα light
- αλάτι
- πιπέρι
- καπνιστή πάπρικα


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κύβους.
Τις βράζουμε χωρίς όμως να λιώνουν.
Κόβουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Στραγγίζουμε το τόνο και τον διαλύουμε με το πιρούνι.
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε τα υλικά μας και προσθέτουμε την σος που ετοιμάζουμε με το λάδι το λεμόνι και την μαγιονέζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου