Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη


Υλικά

- 1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 1/2 ποτήρι λάδι σπορέλαιο
- 1/2 ποτήρι ζάχαρη η 4 με 5 κουταλιές στέβια
- 2 αυγά
- 2 με 3 μπανάνες ώριμες
- 1 και 1/2 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι σόδα
- βανίλια


Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι με το αυγό την ζάχαρη και τις μπανάνες λιωμένες με πιρούνι.
Ρίχνουμε το αλεύρι το μπέκιν πάουντερ και την σόδα μαζί με την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Λαδώνουμε μια φόρμα και την αλευρώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου