Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

ΣΟΡΒΑΣ ΤΑΝΟΜΕΝΟΣ




από την Eleni Giazitsiogloy Doulaptsis

Υλικά

- ½  κούπα πλιγούρι ή κορκότο ...
- 5-6 κούπες νερό 
- λάδι ή βούτυρο όσο αγαπάτε 
- αλάτι 
- δυόσμο αποξηραμένο
- 250 γρ γιαούρτι

Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το αλάτι και όταν αρχίσει και βράζει ρίχνουμε το κορκότο ή πλιγούρι... σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και.... σοτάρουμε (ναι καλά διαβάσατε) τον δυόσμο...

Το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε τη σούπα μας να χυλώσει. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά .
Παίρνουμε ζουμάκι και το αφήνουμε να χλιαρύνει... εκεί μέσα διαλύουμε το γιαουρτάκι μας ...
Και μετά το ρίχνουμε στην κατσαρόλα...ανακατεύουμε καλά και ο τσορμπάς μας έτοιμος. 
Αν θέλετε συνοδεύεται την πρωινή σας σούπα με ψημένες φέτες . αλειμμένες με αγουρέλαιο και φορτωμένες με φέτα, και φυσικά οι ελίτσες... 
Εμένα μου αρέσει η σούπα χωρίς την συνοδεία των επισήμων...  :) 


Εξαιρετικό πρωινό και πολύ θρεπτικό, πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες... αλλά όχι τόσες που να σε χορταίνουν ...
γι΄ αυτό και λέμε "μακριά μην πας" γιατί........ θα ξαναπεινάσεις  :) 
Καλή σας όρεξη...
Υ.Γ. : το πλιγούρι και το κορκότο είναι αποφλοιωμένο σπασμένο σιτάρι ..η διαφορά τους είναι ότι το πλιγούρι είναι βρασμένο....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου