Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

ΠΙΤΣΑ ΕΥΚΟΛΗ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

ζύμη πίτσας με μπύρα

Πίτσα μεσογειακή

- διάφορα τυριά που λιώνουν
- σάλτσα ντομάτας
- καρίνο
- κάπαρη
- ελιές ψιλοκομμένες
- κρεμμύδι  λεπτοκομμένο σε ροδέλες

Πίτσα με αλλαντικά

- διάφορα αλλαντικά λεπτοκομμένα
- διάφορα τυριά που λιώνουν\
- καρίνο
- σάλτσα ντομάτας
- κρεμμύδι λεπτοκομμένο σε ροδέλες


Εκτέλεση

Απλώνουμε τον χυλό σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα.



Την ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να σταθεροποιηθεί.



Όταν ψηθεί απλώνουμε την σάλτσα τα τυριά και μετά όλα τα υλικά.
Ψήνουμε ξανά την πίτσα μέχρι να λιώσουν τα τυριά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου