Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

ΖΥΜΗ ΠΙΤΣΑΣ ΜΕ ΜΠΥΡΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλιές ζάχαρη
- 3 κουταλιές λάδι
- 500 ml μπύρα


Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα υλικά μας και τα ανακατεύουμε με το μίξερ χειρός.
Θα γίνει ένας πυκνός χυλός.
Τον αδειάζουμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και τον απλώνουμε με την μαρίζ ομοιόμορφα.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Τότε αρχίζουμε να βάζουμε τα υλικά της πίτσας και ξαναψήνουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου