Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΠΟΥΚΙΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο ρίγανη

για την μαρινάδα
- λάδι
- ξύδι μπαλσάμικο
- μέλι


Εκτέλεση

Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και βάζουμε το αλατοπίπερο και την ρίγανη.
Ετοιμάζουμε την μαρινάδα.
Βάζουμε το κοτόπουλο στην μαρινάδα και το αφήνουμε για καμιά ώρα να μαριναριστεί.
Σε τηγάνι βάζουμε ελάχιστο λάδι και ρίχνουμε το κοτόπουλο σε μικρή ποσότητα να σωταριστεί. ανακατεύοντας συνεχώς με μια κουτάλα ξύλινη.


Μόλις αρχίζει να γίνεται το αφαιρούμε και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να ψηθεί όλο το κοτόπουλο.
Στο τέλος ρίχνουμε το ζουμί από τη μαρινάδα προσθέτοντας λίγο νερό με ελάχιστο κόρν φλάουρ για να πήξει .
Σερβίρουμε με λαχανικά σωτέ και περιχύνουμε με την σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου