Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



από την Effie Tsitsika

Υλικά

1/2 φλιτζ. βούτυρο μαλακό
- 1/3 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
- 1/3 φλιτζ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 αβγό
- 1 1/2 κουτ. γλυκού νερό καυτό
- 1 1/8 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζ. σταγόνες σοκολάτας

Εκτελεση

Χτυπάτε το βούτυρο με την καστανή και την κρυσταλλική ζάχαρη και το αβγό για περίπου 3 λεπτά.
 Προσθέτετε το καυτό νερό και τη βανίλια στο μίγμα και χτυπάτε
.Στη συνέχεια, προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
 Ανακατεύετε τις σταγόνες σοκολάτας με μια μαρίζ. 
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού μοιράζετε τη ζύμη σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί.
 Ψήνετε τα cookies στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά στους 190οC. 
Μόλις βγουν από το φούρνο, τα τοποθετείτε σε σχάρα για να κρυώσουν για 1 λεπτό.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου