Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2019

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 1 πακέτο μακαρόνια κοχυλάκι
- 1 κουτί μανιτάρια 
- 2 λουκάνικα Φρανκφούρτης κομμένα σε ροδέλες
- ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
- τυριά διάφορα που λίωνουν
- κρέμα γάλακτος η γάλα εβαπορε
- πιπέρι


Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες.
Ψιλοκόβω τα αλλαντικά.


Σε ένα τηγάνι ρίχνω τα μανιτάρια κονσέρβας και τα αλλαντικά και τα τσιγαρίζω.
Σβήνω με την κρέμα γάλακτος η το εβαπορέ και αφήνω ελαφρώς να πήξει.



Στραγγίζω τα μακαρόνια και ρίχνω την σάλτσα και τα ανακατεύω.
Τα αδειάζω σε ταψάκι και τους ρίχνω από πάνω τα τυριά.



Το βάζω στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου