Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019

ΡΕΒΙΘΙΑ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ



από την Καλλιόπη

Υλικά
- ρεβίθια μουλιασμένα χωρίς την φλούδα τους
- σπανάκι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
- αλατοπίπερο
- λίγη πάστα ντομάτας 
- ελαιόλαδο
- χυμό από 1-2 λεμόνια

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ρεβίθια  μέχρι να κρατάνε λίγο. Συνεχίζουμε το βράσιμο προσθέτοντας και το σπανάκι χοντροκομμένο
Σε  άλλη κατσαρόλα η σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και προσθέτουμε την πάστα.
 Αδειάζουμε το κρεμμύδι στα ρεβίθια και βράζουμε για λίγο, να δέσουν τα υλικά. 
Αφού βράσει το φαγητό μας αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου