Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ



από την Τζένη Λάγαρη

Υλικά
- σουδάκια

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

- 6 κρόκους
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 100 γρ. βούτυρο
- 2 βανίλιες
- 1 κ.σ. μέλι
Με αυτήν γεμίζουμε τα σουδάκια

Για την κρέμα σοκολάτας
- 60 γρ. κορν φλάουρ
- 600 γρ. γάλα πλήρες
-  300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γρ. κακάο κοσκινισμένο
- 1 κ.σ. μέλι 2 βανίλιες
- 100 γρ. βούτυρο σε κύβους

Εκτέλεση 
Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με περίπου το 1/3 από το γάλα σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα να βράσει μαζί με τη ζάχαρη και το κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς.
Βάζουμε μέσα και το μείγμα με το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας δυνατά για να μην κάνει το μείγμα μας γρομπαλάκια.
Πρέπει να πήξει και να γίνει μια κρέμα πηχτή και νόστιμη.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι, το βούτυρο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε περίπτωση που δεν γίνει το μείγμα μας λείο τότε μπορούμε να το περάσουμε από το μπλέντερ για να σπάσουν όσα μικρά γρομπαλάκια υπάρχουν.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα σκεύος, καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. 
Ανακατεύουμε καλά πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
Αφού έχουμε γεμίσει τα σου με την κρέμα ζαχαροπλαστικής με κορνέ, βάζουμε στο σκεύος μας λίγη από την κρέμα σοκολάτα βουτάμε τα σουδάκια παραγεμισμένα, τα σκεπάζουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα και γαρνίρουμε με λίγη σαντιγί


Παρατήρηση : ααα και όσα σουδάκια μείνουν μπαίνουν κατάψυξη(άδεια φυσικά) και είναι σαν φρέσκα για το επόμενο γλυκό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου