Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

ΣΠΑΝΑΚΟΚΕΦΤΕΔΕΣ





 από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά
- 1 κιλό σπανάκια
- 3 πράσα
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- δυόσμος η άνηθος
- 1 αυγό
- 2 κ σ αλεύρι
- 4 κ σ βρώμη
- ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
- φέτα

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε όλα τα χόρτα μας και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα με ½ φλιτζανάκι του καφέ νερό. 
Αφού βράσουν και μαλακώσουν καλά τα στραγγίζουμε αν έχουν υγρά και προσθέτουμε το αυγό, την φέτα , το αλεύρι, την βρώμη και το αλατοπίπερο. 
Βάζουμε στο ταψί μας αντικολλητικό χαρτί και ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο. 
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 0




Αφού ψηθούν από την μία πλευρά τους γυρίζουμε για να ψηθούν και από την άλλη. 


Σερβίρουμε με μια ωραία σαλάτα και καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου