- 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 3/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα πορτοκάλι
- 1/2 φλιτζάνι κονιάκ ή άλλο λικέρ.(εγώ έβαλα λικέρ μανταρίνι)
- 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- μερέντα /Μαρμελάδα για το γέμισμα
- Λαδόκολλα και κουπ-πατ σε σχέδια που προτιμάμε.
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με μπέικιν και σόδα και το σιμιγδάλι και την άχνη.
Ρίχνουμε το αφράτο υγρό μίγμα μέσα στο αλεύρι και ζυμώνουμε με μαλακές κινήσεις να γίνει ένα ζυμάρι .Ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες βάζουμε μια ποσότητα ζυμαριού και ανοίγουμε λεπτό φύλλο. Κόβουμε σχεδιάκια με το κουπ πατ και ψήνουμε σε 180 προθερμασμένο φούρνο ελάχιστα!!
Αναλόγως τον φούρνο 15 περίπου λεπτά
Προσοχή !!εάν έχετε κόψει λεπτό το ζυμάρι θέλει λίγο ψήσιμο μην καεί......
Τα μπισκότα είναι μαλακά έτοιμα μόλις βγουν από το φούρνο και σε λίγα λεπτή σκληραίνουν οπότε μη ψήσετε πάρα πολύ.
Γεμίζουμε με μερέντα η μαρμελάδα και ''κουμπώνουμε'' μεταξύ τους 2 μπισκότα.
( Εδώ έχω ανακατέψει και λίγο κακάο στο ζυμάρι και ''πήρα'' μαρμάρινα σοκολατένια μπισκοτάκια!!)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου