Υλικά
- κουλουράκια πασχαλινά που έχουν μείνει
- τσουρέκι που έχει μεινει
- καρύδια χοντροκομμένα
- σιρόπι γλυκού που μας έχει περισσέψει
- 3 με 4 κουταλιές κακάο
- γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μας (έβαλα νερατζάκι πράσινο )
- σοκολάτα κουβερτούρα ανάλογα με την ποσότητα που θα φτιάξουμε
- λίγο βιτάμ για την σοκολάτα που θα καλύψουμε τις καριόκες.
Εκτέλεση
Στο μπλέντερ κάνουμε σκόνη τα κουλουράκια και το τσουρέκι.
Χοντροκόβουμε τα καρύδια.
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε την σκόνη από τα κουλουράκια,το σιρόπι,το κακάο.το γλυκό ψιλοκομμένο και τα καρύδια.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα κάνουμε μια ομοιόμορφη μάζα.
Σε μία λαδόκολλα απλώνουμε το μείγμα μας και το πλάθουμε σε ένα μπαστούνι.
Το τυλίγουμε στην λαδόκολλα και το βάζουμε για μισή ώρα στην κατάψυξη για να σφίξει και να μπορούμε να το κόψουμε.
Το κόβουμε σε ροδέλες πάχους 1,5 εκατοστού.
Σε ένα κατσαρολάκι σε μπέν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο και εκεί βουτάμε τα φετάκια που έχουμε κόψει.
Τα ακουμπάμε πάνω σε λαδόκολλα να στεγνώσει η σοκολάτα.
Τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο ένα ένα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου