Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

ΚΑΡΙΟΚΕΣ

από τον Ιωάννη Τριφύλλη


Υλικά

- κουλουράκια πασχαλινά που έχουν μείνει
- τσουρέκι που έχει μεινει
- καρύδια χοντροκομμένα
- σιρόπι γλυκού που μας έχει περισσέψει
- 3 με 4  κουταλιές κακάο
- γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μας (έβαλα νερατζάκι πράσινο )
- σοκολάτα κουβερτούρα ανάλογα με την ποσότητα που θα φτιάξουμε
- λίγο βιτάμ για την σοκολάτα που θα καλύψουμε τις καριόκες.



Εκτέλεση

Στο μπλέντερ κάνουμε σκόνη τα κουλουράκια και το τσουρέκι.
Χοντροκόβουμε τα καρύδια.
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε την σκόνη από τα κουλουράκια,το σιρόπι,το κακάο.το γλυκό ψιλοκομμένο και τα καρύδια.



Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα κάνουμε μια ομοιόμορφη μάζα.
Σε μία λαδόκολλα απλώνουμε το μείγμα μας και το πλάθουμε σε ένα μπαστούνι.



Το τυλίγουμε στην λαδόκολλα και το βάζουμε για μισή ώρα στην κατάψυξη για να σφίξει και να μπορούμε να το κόψουμε.



Το κόβουμε σε ροδέλες  πάχους 1,5 εκατοστού.



Σε ένα κατσαρολάκι σε μπέν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο και εκεί βουτάμε τα φετάκια που έχουμε κόψει.
Τα ακουμπάμε πάνω σε λαδόκολλα να στεγνώσει η σοκολάτα.



Τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο ένα ένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου