Υλικά
- φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη 3 κουταλιές
- πατάτες βρασμένες
- αυγό
- τριμμένο κεφαλοτύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κουταλιές αλεύρι
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλεύρι για πανάρισμα
- λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες..
Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε κρύο νερό.
Τις λιώνουμε πρεσάροντας με το ειδικό εργαλείο.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε.
Το αφήνουμε για λίγο να σφίξει στο ψυγείο και μετά τα πλάθουμε για να τα ψήσουμε.
Προσωπικά έκανα δύο παραλλαγές.
α) Με ένα κουτάλι έβαλα υλικό σε λαμαρίνα που είχα βάλει λαδόκολλα και τα έψησα στο φούρνο χωρίς τηγάνισμα
β) Στο τηγάνι αφού τα πανάρισα με αλεύρι.
Παρατηρήσεις:
Αν και ακολούθησα τις οδηγίες της συνταγής στα υλικά που έδινε, η ζύμη δεν έγινε τόσο σφιχτή για να μπορέσω να τα πλάσω.
Στην φωτογραφία της συνταγής τα δείχνει ολοστρόγγυλα μπαλάκια...Και στο τηγάνι και στον φούρνο παρατήρησα πως απλώνουν...
Μια σκέψη μου για να μείνουν πιστεύω να είναι το πανάρισμα με φρυγανιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου