Για τη βάση
- 150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ ζάχαρη
- 90 γρ βούτυρο κρύο σε κομματάκια
- 1 κρόκο αυγού
- 1 βανίλια
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλιές σούπας νερό παγωμένο
Για την κρέμα
- 350 γρ. γάλα φρέσκο
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 80 γρ. ζάχαρη
- 1 κρόκος αυγού
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- ½ ή 1 κλωναράκι βανίλιας
- Φράουλες και κομπόστα ροδάκινο για το γαρνίρισμα
Δεν ζυμώνουμε πολύ τη ζύμη γιατί θα γίνει σκληρή. Την αφήνουμε στο ψυγείο τυλιγμένη σε διαφανή μεμβράνη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Το ανοίγουμε σε φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια και το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι για τάρτες.
Στρώνουμε με τα δάχτυλα τη ζύμη στο ταψάκι και για να μη φουσκώσει το τρυπάμε με το πιρούνι.
Ψήνουμε στους 200 για περίπου 20 λεπτά.
Για να φτιάξουμε την κρέμα:
ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα και τη βανίλια.
Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
Όταν ζεσταθεί το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά.
Το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε.
Όταν κοχλάσει η κρέμα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Την αδειάζουμε σε άλλο σκεύος και καλύπτουμε την επιφάνειά της με μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα. Όταν κρυώσει τελείως την χτυπάμε λιγάκι για να αφρατέψει.
Την απλώνουμε στη ζύμη όταν είναι κι αυτή εντελώς κρύα και γαρνίρουμε με τις φράουλες και τα ροδάκινα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου