από την Eleni Margel Lou
Υλικά
για τα συκωτάκια
-1 πακέτο συκωτάκια κοτόπουλου
- 1 ξερό κρεμμύδι
-2 κουταλιές πράσο ψιλοκομμένο
- ρίγανη
- αλάτι
- 1 ποτηράκι κρασιού λευκό
για το ρύζι
- ρύζι κίτρινο
- πιπέρι
- λεμόνι
- νερό
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- λεμόνι.
Εκτέλεση
για τα συκωτάκια
Σοτάρουμε τα συκωτάκια (αφού τα έχουμε πλύνει με κρύο νερό) με όλα τα υλικά μαζί εκτός από το κρασί και το λεμόνι.
Μόλις σοταριστούν σβήνουμε με το χυμό από ένα λεμόνι μαζί με το κρασί προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να μαγειρευτούν.
Δεν χρειάζονται πολύ ώρα περίπου 25 λεπτά.
Αφήνουμε ζουμάκι να συνοδέψει το ρύζι.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι περίπου 10 κουταλιές και ρίχνουμε 1 κούπα ρύζι μέσα να το ''γυαλίσουμε''.
Στην συνέχεια και αφού το γυαλίσουμε ρίχνουμε μέσα 2 κούπες νερό και αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε και σβήνουμε με χυμό από ένα λεμόνι .
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε.
Αφήνουμε να τραβήξει όλα τα υγρά του.
Σερβίρουμε μαζί με τα συκωτάκια και συμπληρώνουμε λεμόνι κατά βούληση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου