από την Eleni Margel Lou
Υλικά
- 1 κιλό κομμένα <<κυδωνάτα>>κυδώνια
- 3 κούπες νερό
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 τεμάχιο χοντροκομμένο τζίντζερ
-χυμό ενός λεμονιού
- 4-5 φυλλαράκια βασιλικό.Αν δεν έχουμε μπορούμε να βάλουμε μέντα η δυόσμο
- 1 σφηνάκι τσέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κυδώνια κυδωνάτα...και τα βάζουμε σε νερό με λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Κόβουμε και το τζίντζερ.
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και το βράζουμε για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε τα κυδώνια μέσα και τα αφήνουμε όλη την νύχτα.
Την άλλη μέρα ανάβουμε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 10 λεπτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και τα αφήνουμε γα 5-6 ώρες.
Ελέγχουμε εάν έχουν μαλακώσει (μας ενδιαφέρει να μην λιώσουν).
Όταν δούμε ότι είναι βρασμένο σωστά τότε προσθέτουμε το σφηνάκι με το τσέρυ και αφήνουμε να κρυώσει.
Το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα/
Παρατηρήσεις
1.Ιδανικό συνοδευτικό για το γιαούρτι ή σπιτικές κρέμες.
2.Ιδανικό επίσης για γέμιση στα Χριστουγεννιάτικα φαγητά και γλυκά.
3.Το τσέρυ ο βασιλικός και το τζίντζερ απογειώνουν την γεύση και δεν θυμίζουν τίποτα από μια κοινή νερόβραστη κομπόστα .
4.Ο χρόνος αναμονής θα μας αποζημιώσει διότι τα φρούτα γίνονται διάφανα και ή ''γλύκα'' δεν θα μας μπουκώσει.
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου