Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΖΥΜΗ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 
-  4-5 κουταλιές λάδι
-  1 αυγό
-  200 γραμμάρια γιαούρτι
-  1 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ
- αλάτι


Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπώλ και τα ζυμώνουμε.
Αν χρειαστεί και άλλο αλεύρι προσθέτουμε στο ζύμωμα.
Την αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Την ανοίγουμε πάνω σε λαδόκολλα πλαταίνοντας την με τα χέρια μας.


Έπειτα βάζουμε από πάνω από το ζυμάρι μας άλλο κομμάτι λαδόκολλα και το απλώνουμε με τον πλάστη.



Είναι καταπληκτική ζύμη για πίτσα και τάρτες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου