από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- κάστανα 1 κιλό καθαρισμένα
- νερό 4 φλιτζάνι τσαγιού
- λίγο αλάτι
- ζάχαρη 4 φλιτζάνια τσαγιού
- βανίλια
- λεμόνι χυμό 2 κουταλιές
Εκτέλεση
Καθαρίζω τα κάστανα και τα βάζω σε νερό που βράζει.
Μόλις αρχίσει το νερό πάλι να ξαναβράζει ρίχνουμε λίγο αλάτι και υπολογίζουμε 7 λεπτά βρασμό για τα κάστανα.
Τα βγάζουμε και τα καθαρίζουμε από την εσωτερική φλούδα.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το σιρόπι ώστε να γίνει ένα μέτριο σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι και τότε ρίχνουμε τα καθαρισμένα κάστανα και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για ένα βράδυ.
Την επόμενη μέρα βάζουμε το σιρόπι με τα κάστανα και παίρνουν μια βράση για 5-10 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και αν το σιρόπι είναι αραιό τότε βγάζουμε τα κάστανα προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το βράζουμε λίγο ακόμα μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Τότε προσθέτουμε και την βανίλια.
Ξαναρίχνουμε τα κάστανα να ρουφήξουν σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου