από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 4 φλιτζάνια σιμιγδάλι
- 1 φλιτζάνι αλεύρι μαλακό
- 8 κουταλάκια του γλυκού στέβια
- 1 κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- μισό κουταλάκι κοφτό γαρύφαλλο
- μισό κουταλάκι κανέλα
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- το χυμό από 1 πορτοκάλι
- 2 ποτηράκια του κρασιού σπιτικό λικέρ από βύσσινο
για το σιρόπι
- 1 φλιτζάνι μέλι
- 1 φλιτζάνι νερό
- 8 κουταλάκια στέβια
για το στόλισμα
- καρύδια αλεσμένα
- 2 κουταλάκια στέβια
- λίγη κανέλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με την στέβια το χυμό πορτοκαλιού το ξύσμα και την κανέλα με το γαρύφαλλο.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με τα υλικά μας.
Ζυμώνουμε τα υλικά αλλά όχι πολύ για να μην σκληρύνουν.
Τα πλάθουμε σε σχήμα μακρόστενο και τα πιέζουμε έ τον πάτο ενός ποτηριού για να πάρουν το σχέδιο.
Τα βάζουμε σε ταψί πού έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 150 βαθμούς για 30 λεπτά.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας το μέλι το νερό και την ζάχαρη να πάρει μια βράση για 4 λεπτά από την στιγμή του βρασμού.
Βουτάμε τα μελομακάρονα λίγα λίγα στο σιρόπι και τα αφήνουμε για 2 με 3 λεπτά ανάλογα με πόσο μελωμένα τα θέλουμε.
Τα βγάζουμε και τα βάζουμε στην πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με τα καρύδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου