από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 3 με 4 πατάτες μέτριες
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
- 5 φέτες μπέϊκον κομμένο σε λωρίδες
- άνιθος
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουταλάκι πάπρικα
- θυμάρι
- λάδι
- 1 λίτρο νερό ζεστό
- 1 κύβος μοσχαριού
- γιαούρτι σακούλας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέτριους κύβους.
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και το μπέϊκον.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο.
Προσθέτουμε το μπέϊκον και μετά τις πατάτες.
Ρίχνουμε τα μυρωδικά.
Όταν σωταριστούν προσθέτουμε το ζεστό νερό και τον κύβο.
Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 με 50 λεπτά.
Πολτοποιούμε την σούπα με το μπλέντερ και την περνάμε από σήτα.
Ανάλογα την σύσταση που έχει την αραιώνουμε η αφήνουμε να γίνει λίγο πιο πηχτή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου