από τον Σταμάτη Τριφύλλη
Υλικά
- 700 γραμμάρια δαμάσκηνα στα 4 κομμένα χωρίς κουκούτσια
- 800 γραμμάρια ντομάτες ξεφλουδισμένες χωρις σπόρια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 800 γραμμάρια κρεμμύδια
- 250 γραμμάρια σταφίδες
- 350 ml ξύδι από λευκό κρασί
- 200 γραμμάρια ζάχαρη καστανήυ
- 5 εκατοστά ρίζα τζίντζερ
- 1 κουταλάκι γλυκού κουρκουμά
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τον κουρκουμα και το πιπέρι που το βάζουμε στο τέλος.
Σιγοβράζουμε τα υλικά μας μέχρι να μελώσουν και να φύγουν όλα τα υγρά περίπου για μιά ώρα.
Έχουμε αποστειρώσει γυάλινα βάζα ΄που τα γεμίζουμε με το τσάτνευ.
Τα αναποδογυρίζουμε αφού τα σφραγίσουμε και τα τοποθετούμε σε δροσερό μέρος.
Τα χρησιμοποιούμε μετά από 1 μηνα.
Ταιριαζει με τυριά αλλαντικά κρύα κρέατα και πουλερικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου