από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- 1 κούπα τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ
- 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
- 1 κούπα σιμιγδάλι ψηλό
- 1 μπέικιν
- 1 βανίλια
- 2 αυγά
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 κούπα ζάχαρη
- ½ κούπα
καλαμποκέλαιο
- 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
- ½ κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι.
Για το σιρόπι
- 2 κούπες χυμό πορτοκάλι
- 1 ½ κούπες νερό
- 2 ½ κούπες ζάχαρη
- 2 ξυλάκια κανέλα
Εκτέλεση
Βράζουμε το σιρόπι 10' και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ενώνουμε τα σιμιγδάλια ,αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια.
Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, τον χυμό, το λάδι και το ξύσμα καλά. Προσθέτουμε
τα στέρεα υλικά και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180 0 περίπου 50΄.
Το αφήνουμε
10΄ όταν το βγάλουμε και το κόβουμε κομμάτια.
Ρίχνουμε με κουτάλα προσεκτικά το
σιρόπι.
θα το πιει όλο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου