Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ


 

από την Vassiliki Nomikou

Υλικά

- 1 κούπα τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ
- 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
- 1 κούπα σιμιγδάλι ψηλό
- 1 μπέικιν
- 1 βανίλια
- 2 αυγά
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1 κούπα ζάχαρη
- ½  κούπα καλαμποκέλαιο
- 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
- ½   κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι.
Για το σιρόπι
- 2 κούπες χυμό πορτοκάλι
- 1 ½   κούπες νερό
- 2  ½ κούπες ζάχαρη
- 2 ξυλάκια κανέλα

Εκτέλεση
Βράζουμε το σιρόπι 10' και το αφήνουμε να κρυώσει.


Ενώνουμε τα σιμιγδάλια ,αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια.
Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, τον χυμό, το λάδι και το ξύσμα καλά. Προσθέτουμε τα στέρεα υλικά και ανακατεύουμε να ενωθούν.


Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180  0 περίπου 50΄.
Το αφήνουμε 10΄ όταν το βγάλουμε και το κόβουμε κομμάτια. 
Ρίχνουμε με κουτάλα προσεκτικά το σιρόπι.



θα το πιει όλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου