- 3 κούπες ελαιόλαδο (ή 1 ½ ελαιόλαδο και 1 ½ σπορέλαιο)
- 8- 9 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 κούπα καστανή ζάχαρη
- 2 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1 ½ κούπα καστανή ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
- 3 κούπες μέλι
- φλούδα από ένα πορτοκάλι
(Το σιρόπι θα σας φανεί λίγο, αλλά, πιστέψτε με είναι μια χαρά αρκετό)
- 1 κούπα τριμμένα καρύδια
Χτυπάμε στο μίξερ για 10 λεπτά την ζάχαρη, το λάδι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και έπειτα προσθέτουμε το κονιάκ, και το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού πάνω από το μείγμα μας, το προσθέτουμε και αυτό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα.
Μεταφέρουμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας και να έχουμε μια μαλακή ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα και δεν κολλάει στα χέρια
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα "κεντάμε " με ένα μικρό πιρούνι στο πάνω
Μέχρι να ψηθούν τα πρώτα μελομακάρονα φτιάχνουμε το σιρόπι ,το οποίο αφήνουμε μέχρι να πάρει βράση ( προσέχουμε γιατί φουσκώνει απότομα ,αν χρειαστεί κατεβάζουμε λίγο από το μάτι και το χαμηλώνουμε)
Βουτάμε καυτά μελομακάρονα σε καυτό σιρόπι ,
Καλή επιτυχία!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου