Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΟΓΚΡΑΤΕΝ



από την Effie Tsitsika

Υλικά

- κουνουπίδι
- μπρόκολο
- μανιτάρια
- πιπεριές
- κεφαλογραβιέρα
- γραβιέρα
- μπεικον
- κρέμα γάλακτος
- λίγο γάλα
- αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι




Εκτέλεση

Βράζουμε για λίγη ώρα το κουνουπίδι και το μπρόκολο.
Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στην άκρη.
Τσιγαρίζουμε το μπέϊκον.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα τυριά.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος το γάλα και το αλεύρι μέχρι να σφίξουν λίγο (ψευτομπεσαμέλ).
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα πυρέξ τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε την μπεσαμέλ.
Ψήνουμε σε φούρνο μέχρι να μαλακώσουν το μπρόκολο και το κουνουπίδι και να δέσουν τα υπόλοιπα υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου