από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 400 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
- 250 γραμμάρια βούτυρο
- 4 με 5 κουταλιές στέβια
- 5 με 6 κουταλιές της σούπας κακάο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέκιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ πικραμύγδαλο
- 100 με 120 γραμμάρια αμύγδαλα
- 1 βανίλια
- ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε χοντροκομμένα με το μαχαίρι.
Χτυπάμε το βούτυρο με την στέβια για αρκετή ώρα μέχρι να λιώσει και να ασπρίσει το βούτυρο.
Προσθέτουμε το λικέρ πικραμύγδαλο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και προσθέτουμε και το μπέκιν πάουντερ.
Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι με το κακάο καθώς και τα χοντροκομμένα αμύγδαλα στο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα με τους γάντζους του μίξερ.
Στο Τέλος ζυμώνουμε ελαφρώς με τα χέρια .
Σε ταψί πού έχουμε στρώσει λαδόκολλα πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας σε ότι μέγεθος θέλουμε(προτιμώ μικρό μέγεθος).
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς ψήνουμε τους κουραμπιέδες για το πολύ 20 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου