από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- αγγινάρες κατεψυγμένες
- άνιθος
- κιμάς
- ροκφόρ
- κρασί
- βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Για την ψευτομπεσαμέλ
- 1 1/2 κρασοπότηρο γάλα
- 1/2 κρασοπότηρο νερό
- 2 κουταλιές κορν φλάουρ η αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- μοσχοκάρυδο
- λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
Ζεματάμε τις αγγινάρες και τις τοποθετούμε σε ταψάκι.
Σε τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά.
Ρίχνουμε τα μυρωδικά και τον άνιθο.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμισθεί το κρασί.
Προσθέτουμε το ροκφόρ κομματιαστό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Γεμίζουμε τις αγγινάρες.
Ετοιμάζουμε μια ψευτομπεσαμέλ με ένα κρασοπότηρο γάλα ένα νερό και δυο κουταλιές κορν φλάουρ.
Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο και λίγο βούτυρο και με ένα κουτάλι ρίχνουμε μπεσαμέλ στις αγγινάρες.
Ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο για κανένα 20λεπτο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου