από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 5 με 6 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κουταλιές αλεύρι
- λάδι η για περισσότερη νοστιμιά βούτυρο
- κρασί λευκό
- 1 κύβος κότας
- 1 και 1/2 λίτρο νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- φρυγανισμένες φέτες ψωμί
- τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια.
Όταν μαλακώσουν και πάρουν ελαφρύ χρώμα ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς προσέχοντας μην μας κολλήσει στην κατσαρόλα.
Σβήνουμε με το κρασί.
Έχουμε ζεστό νερό και προσθέτουμε σιγά σιγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε τον κύβο.
Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει λίγο πηχτή.
Όταν κοντεύει να γίνει η κρεμμυδόσουπα λαδώνουμε τις φέτες ψωμιού και τις ψήνουμε στο γκρίλ.
Τοποθετούμε την φρυγανισμένη φέτα στο πιάτο προσθέτουμε τυρί και σερβίρουμε την σούπα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου