από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 5 κουταλιές της σούπας κακάο
- 120 γραμμάρια γκοφρέτες
- καρύδα
- κακάο
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπλέντερ την γκοφρέτα και την χτυπάμε να γίνει σκόνη.
Σε χαμηλή φωτιά βάζουμε ένα κατσαρολάκι και λιώνουμε το βούτυρο.
Προσθέτουμε ζαχαρούχο και ανακατεύουμε.
Όταν δούμε ότι έχουν ενωθεί τα υλικά τότε προσθέτουμε το κακάο και χτυπάμε με τον γδάρτη για να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε και την σκόνη από τις γκοφρέτες και ανακατεύουμε να ενωθεί στο μείγμα.
Το αδειάζουμε σε μια λεκανίτσα και προσθέτουμε την καρύδα.
Ζυμώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε λίγο στο ψυγείο για να σφίξει η ζύμη.
Πλάθουμε μπαλάκια και τα κυλάμε σε ένα πιάτο με κακάο.
Τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου