από τον Ιωάννη Τριφύλλη
Υλικά
- 5 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι για ριζότο (για 6 άτομα)
- 3 λουκάνικα χωριάτικα λεπτά
- 3 με 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κουτί μανιτάρια κονσέρβας ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι κρασί
- πιπέρι
- ρίγανη
- 6 κούπες νερό
- 1 κύβος μοσχάρι
- λάδι λίγο
- βιτάμ
- τριμμένο τυρί
Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τα λουκάνικα ψιλοκομμένα και τα μανιτάρια.
Μόλις σωταριστούν τα σβήνουμε με το κρασί και σκεπάζουμε με καπάκι αφήνοντας το σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σωθεί το κρασί.
Τα βγάζουμε σε ένα μπόλ και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τον ζωμό κρέατος και τον αφήνουμε πάνω στο μάτι για να διατηρείται ζεστός.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το βιτάμ και μόλις λιώσει ρίχνουμε το κρεμμύδι.
Μόλις σωταριστεί ρίχνουμε το ρύζι και με μια κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά.
Ρίχνουμε μια δυο κουτάλες της σούπας ζεστό ζωμό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σωθεί ο ζωμός.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το ζωμό όσο χρειαστεί.
Όταν κοντεύει να γίνει το ρύζι προσθέτουμε τα λουκάνικα με τα μανιτάρια.
Όταν το ρύζι είναι έτοιμο το σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου