Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

ΡΥΖΟΤΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ



από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

- 5 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι για ριζότο (για 6 άτομα)
- 3 λουκάνικα χωριάτικα λεπτά 
- 3 με 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κουτί μανιτάρια κονσέρβας ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι κρασί
- πιπέρι
- ρίγανη
- 6 κούπες νερό
- 1 κύβος μοσχάρι
- λάδι λίγο
- βιτάμ 
- τριμμένο τυρί



Εκτέλεση

Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τα λουκάνικα ψιλοκομμένα και τα μανιτάρια.



Μόλις σωταριστούν τα σβήνουμε με το κρασί και σκεπάζουμε με καπάκι αφήνοντας το σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σωθεί το κρασί.
Τα βγάζουμε σε ένα μπόλ και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε τον ζωμό κρέατος και τον αφήνουμε πάνω στο μάτι για να διατηρείται ζεστός.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το βιτάμ και μόλις λιώσει ρίχνουμε το κρεμμύδι.
Μόλις σωταριστεί ρίχνουμε το ρύζι και με μια κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά.



Ρίχνουμε μια δυο κουτάλες της σούπας ζεστό ζωμό και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σωθεί ο ζωμός.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το ζωμό όσο χρειαστεί.
Όταν κοντεύει να γίνει το ρύζι προσθέτουμε τα λουκάνικα με τα μανιτάρια.



Όταν το ρύζι είναι έτοιμο το σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου