από την Vassiliki Nomikou
Υλικά
- αρνάκι η κατσίκι σπάλα η μπούτι σε μερίδες
- 3 μαρούλια χοντροκομμένα
- διάφορα χόρτα άγρια χοντροκομμένα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 5 με 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- άνιθο
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- λεμόνι κατά βούληση
- κόρν φλάουρ
Εκτέλεση
Σε φαρδιά κατσαρόλα σωτάρουμε στο λάδι το κρέας λίγα λίγα κομμάτια να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και ρίχνουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα κομμάτια του κρέατος.
Το αφήνουμε να βράσει μια ώρα σε μέτρια φωτιά.
Ζεματάμε τα χορταρικά σε βραστό νερό και τα σουρώνουμε.
Όταν τσιμπιέται το κρέας ρίχνουμε τα χορταρικά δοκιμάζουμε το αλάτι και όταν βράσου ν ρίχνουμε το λεμόνι διαλυμένο σε λίγο νερό και ζουμί από το φαγητό.
Μπορούμε επίσης να κάνουμε και αυγολέμονο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου