από την Eleni Margel Lou
Υλικά
- 1 Κούπα ρύζι γλασέ
- 1/4 κιμάς μοσχαρίσιος
- κρεμμύδι ξερό
- άνιθος
- μαιντανός
- δυόσμος
- αλατοπίπερο
- λάδι
- γλυκειά πάπρικα
- χυμός από 2-3 λεμόνια.
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τά κολοκύθια τά ανοίγουμε μέ ενα κουταλάκι ή ειδικό εργαλείο ,κόβουμε πατάτες και κρατάμε και τις ψίχες από τα κολοκύθια
.
Φτίαχνουμε μία γέμιση μέ τα΄ υλικά μας και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια.Αραδιάζουμε κυκλικά στήν κατσαρόλα
Βάζουμε τήν ψιχα τών κολοκοκυθιών στόν πάτο καί ξαπλώνουμε επάνω τίς πατάτες Ρίχνουμε λάδι καί λεμόνι από πάνω καί πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Μαγειρεύουμε 45 λεπτά σε απλή κατσαρόλα η 30' σε χύτρα.
Σερβίρουμε με το ζουμί πού μας έμεινε.(Προαιρετικά φτιάχνουμε αυγολέμονο )
Καλή όρεξη!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου